Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Meghatározása képes leírás - Jegesmedve.tlap.hu
részletek »

Meghatározása - Jegesmedve.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jegesmedve.tlap.hu » Meghatározása
Keresés
Találatok száma - 7 db
A jegesmedve

A jegesmedve

Rendszertani hely: osztály: emlősök (Mammalia); rend: ragadozók (Carnivora); család: medvefélék (Ursidae) Leírás: A ragadozó emlősök rendjének legnagyobb testű képviselője, testhossza a 2,5, marmagassága az 1,5 m-t, testtömege pedig a 450 kg-ot is elérheti. Vastag, sárgásfehér színű bundája szinte az egész testét beborítja. Mint a legtöbb medvefélének, a jegesmedvének is hatalmas és erőteljes mancsai vannak. Elterjedés, élőhely: A jegesmedve elterjedési területe az északi sarkvidék. A legtöbb jegesmedve szinte sohasem teszi a lábát igazi szárazföldre, többségük egész életét a sarkvidék befagyott vizein, a lassan sodródó jégmezőkön tölti.

A jegesmedvék a barnamedvék leszármazottai

A jegesmedvék a barnamedvék leszármazottai

A jegesmedvék csupán mintegy 150 ezer éve fejlődtek ki a barnamedvékből - erre a megállapításra jutottak amerikai kutatók a norvégiai Svalbard-szigetcsoporton (Spitzbergákon) talált ritka lelet, egy megkövesedett állkapocs vizsgálata nyomán.

A jegesmedvék már túléltek egy erős felmelegedést

A jegesmedvék már túléltek egy erős felmelegedést

Egy nemzetközi kutatócsoport a Spitzbergákon talált ősi jegesmedve-állkapocs mitokondriális DNS-ét elemezte. A vizsgálatokból kiderült, hogy a jegesmedvék fejlődési vonala nem túl régen vált el a barna medvékétől, és a jegesmedvék meglehetősen gyorsan alkalmazkodtak a sarkvidéki életkörülményekhez.

Jegesmedve

Jegesmedve

Ursus maritimus L., a ragadozó emlősök rendjének medvefélék családjába tartozó emlősállat; feje és arcorra megnyult, szakító foga gyengén fejlett, fülei rövidek, szemei kicsinyek, bundája tiszta vagy sárgásfehér, karmai erősek; az északi sarkvidékeket lakja, igen ügyes uszó, de veszedelmes ragadozó, nagy pusztítója a fókáknak, egyúttal ellensége az embernek is. Bundáját takaróknak készítik ki.

Jegesmedve - Wikipédia

Jegesmedve - Wikipédia

A jegesmedve (Ursus maritimus, korábban Thalarctos maritimus) a ragadozók rendjébe, ezen belül a medvefélék családjába tartozó, az Északi-sarkvidéken élő emlősfaj, rendjének második legnagyobb tagja. A jegesmedve elterjedési területe az Északi-sarkvidék jégmezőinek déli része. A legtöbb jegesmedve szinte sohasem teszi a lábát igazi szárazföldre, többségük egész életét a sarkvidék befagyott vizein, a lassan sodródó jégmezőkön tölti. Csak a párzásnál mennek stabil helyre.

Jegesmedvék

Jegesmedvék

A jegesmedve húsevő ragadozó, bájos ó-lábával, szőrös talpaival csámpázik a végtelen hómezőkön. Ha a gyerekvers róla szólna, valahogy így hangzana: Nincsen semmi de semmi más fekete, csak a jegesmacinak az orra hegye.mivel csak ez látszik az Északi-sarkvidék végtelen fehérségben.

Jegesmedvék - Általános meghatározása

Jegesmedvék - Általános meghatározása

A jegesmedve, a Medve-félék családjába tartozó emlősállatfaj. A jegesmedvék izgalmas technikával építkeznek, október és november környékén kezdik a családalapítást, házépítést. A jegesmedve húsevő ragadozó, bájos ó-lábával, szőrös talpaival csámpázik a végtelen hómezőkön. Ha a gyerekvers róla szólna, valahogy így hangzana: Nincsen semmi de semmi más fekete, csak a jegesmacinak az orra hegye. mivel csak ez látszik az Északi-sarkvidék végtelen fehérségben.

Tuti menü