Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Élőhelye, megfigyelés képes leírás - Jegesmedve.tlap.hu
részletek »

Élőhelye, megfigyelés - Jegesmedve.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jegesmedve.tlap.hu » Élőhelye, megfigyelés
Keresés
Találatok száma - 7 db
Alaszka mostantól fontos élőhely

Alaszka mostantól fontos élőhely

Fontos jegesmedve-élőhellyé nyilvánított az Egyesült Államok Alaszkában és annak partjai előtt egy összesen 518 ezer négyzetkilométeres területet. Ez a lépés tovább korlátozhatja a jövőbeli olaj- és gázfúrásokat az érintett tengerrészen. A szövetségi törvények minden olyan beavatkozást tiltanak, amely káros hatással lehet ezekre a védett területekre. Tom Strickland belügyi államtitkár szerint a vidék fontos jegesmedve-élőhellyé történő kinevezése helyes irányba tett lépés, és segíthet megóvni az állatokat a kihalástól - írja a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása (www.derstandard.at). Az előző amerikai elnök, George W. Bush kormánya a jegesmedvéket veszélyeztetett kategóriába sorolta, a döntést a sarki jégnek az elmúlt évtizedekben történt visszahúzódása tette indokolttá.

Elterjedés, élőhely

Elterjedés, élőhely

A jegesmedve elterjedési területe az északi sarkvidék. A legtöbb jegesmedve szinte sohasem teszi a lábát igazi szárazföldre, többségük egész életét a sarkvidék befagyott vizein, a lassan sodródó jégmezőkön tölti.

Jegesmedve-les UAZ 2.0-val

Jegesmedve-les UAZ 2.0-val

A világ jegesmedve fővárosának nevezett kanadai Churchill városába semmilyen autóút nem vezet, mégis egész évben rengetegen érkeznek ide. A turisták szeptembertől november végéig 15 személyes, traktorkerekes tundra-járón indulnak a nyílt terepre és az eszkimók által használt parkába bújnak. Jegesmedve-les testközelből a távoli Kanadában.

Jegesmedvéket figyelnek meg

Jegesmedvéket figyelnek meg

Idén is folytatódik a WWF és a Canon közös, a jegesmedvék megmentéséért indított akciója. A program 2007 májusában indult útjára, és célja, hogy felhívja a kisiskolás gyermekek figyelmét a klímaváltozás veszélyeire.

Jegesmedvéket követő rendszer

Jegesmedvéket követő rendszer

A globális felmelegedés különösen veszélyezteti a jegesmedvék fennmaradását, mivel élőhelyük nagyon érzékeny a hőmérséklet emelkedésére. 2007 májusától működik az a nyomkövető rendszer, amelynek segítségével a fokozottan veszélyeztetett állatok mozgását egy speciális jeladóval vizsgálják. A követőrendszer is felhívja rá a figyelmet, hogy a jegesmedvék természetes élőhelye egyre szűkül, így egyre küzdelmesebb vándorlásokra kényszerülnek a túlélésükért. A 22 medve vándorlását a honlapon bárki nyomon követheti, továbbá megismerheti az állatok életmódját, viselkedését és a kutatás hátterét is.

Kanadában a jegesmedvék élőhelyére nyomulnak be a grizzly-k

Kanadában a jegesmedvék élőhelyére nyomulnak be a grizzly-k

Amerikai geológusok kimutatták, hogy a grizzly medvék olyan területeken barangolnak, melyek hagyományos értelemben a jegesmedvék élőhelyéhez tartoznak, emellett benyomultak a kanadai Manitoba provinciába, ahol hivatalosan kihaltnak vannak nyilvánítva.

Macikém

Macikém

Az interneten is figyelemmel követheted hogyan élnek a jegesmedvék. Nézd meg merre vándorolnak veszélyeztetett bundásaink! A Canon támogatásával a WWF létrehozott egy olyan jegesmedve-figyelő rendszert, amelynek segítségével a fokozottan veszélyeztetett állatok mozgását egy speciális jeladóval vizsgálják.

Tuti menü