Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Knut képes leírás - Jegesmedve.tlap.hu
részletek »

Knut - Jegesmedve.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jegesmedve.tlap.hu » Knut
Keresés
Találatok száma - 12 db
A jegesmedve-sztár Knut ivartalanítását kérik

A jegesmedve-sztár Knut ivartalanítását kérik

Állatvédők hevesen követelik a német jegesmedve-sztár Knut azonnali ivartalanítását. A Peta Deutschland nevű szervezet szerint Knut és a Berlini Állatkertben vele együtt élő párjának közös nagyapjuk van, vagyis vérfertőzést követnek el. Amennyiben utódaik lesznek, azok nem csak nem szolgálják a faj sokszínűségét, de akár a vérfertőzéssel járó betegséget, mint például depressziót, hozhatnak magukkal. Mivel a pár szemmel láthatólag nagyon megszerette egymást, az állatvédők szerint az egyetlen megoldás a kasztráció. Szerintük ezt az árat kell Knutnak megfizetnie azért, hogy Giovannával maradhasson. Persze kérdés, hogy azok után minek. Egyelőre nem halottunk Knut véleményéről, és ismerve a jegesmedvék szűkszavúságát álláspontját a kérdésben nem is fogjuk egyhamar megtudni.

Az örökkévalóságé lehet Knut

Az örökkévalóságé lehet Knut

A Freunde des Hauptstadtzoos (A fővárosi állatkert barátai) elnevezésű civil szerveződés kedden jelentette be a szobor tervét, egyidejűleg ötletversenyt is hirdetett. A bronzszobrot, amely Knutot teljes életnagyságban ábrázolja, december 20-ig kell megtervezni. A kész művet 2012 tavaszán állítják fel az állatkertben. Knut március 19-én, mindössze négyévesen, hirtelen pusztult el az intézmény látogatóinak szeme láttára.

Hogyan lett üzleti siker Knut?

Hogyan lett üzleti siker Knut?

Tavaly decemberben látta meg a napvilágot a berlini állatkertben, s máris óriási hírnévre tett szert Knut, a jegesmedve kölyök, akit anyja eltaszított magától. A kis bocs március 23-án jelent meg a nagyközönség előtt, azóta soha nem látott bevételt hoz a berlini állatkertnek. Megjelentek az élelmes vállalkozók is, akik saját maguk is hasznot szeretnének húzni a kis állatból.

Két állatkert perel Knut, a jegesmedve bevételéért

Két állatkert perel Knut, a jegesmedve bevételéért

Minden idők leghíresebb jegesmedvéje, Knut bevételéért harcol a berlini és a neumünsteri állatkert: a tét mintegy 20 millió euró. Ennyit keresett ugyanis a berlini állatkert a 2007 januárjában született, azóta felnőtt mackóvá cseperedett Knutnak köszönhetően, aki már medvebocs korában Németország és a világ kedvence lett.

Knut anyja véresre harapdált egy másik jegesmedvét

Knut anyja véresre harapdált egy másik jegesmedvét

Nőstény jegesmedvék háborúja borzolta a kedélyeket a minap a berlini állatkertben, ahol a látogatók véres jeleneteknek voltak szemtanúi hat hónappal a világhírű jegesmedve, Knut hirtelen elpusztulása után.

Knut megnőtt, de még mindig népszerű

Knut megnőtt, de még mindig népszerű

Kifejezetten a cukiság-olvasók számára készítettem felvételt Knutról, a Berlini Állatkert híres-neves lakójáról. Talán csak az volt a furcsa, hogy Knut külön él a többi jegesmedvétől, de mivel első látásra, legalábbis a laikus számára ugyanolyanok, lehet, hogy időnként éjszakánként kicseréli őket az állatkert kollektívája, hogy ne mindig ugyanazt a jegesmedvét túráztassa a többszáz fős tömeg a kifutó előtt.

Knut visszaköltözött anyjához

Knut visszaköltözött anyjához

Négy évvel elválásuk után újra anyjával, a Tosca nevű nősténnyel lakik Knut, Berlin világhírű jegesmedvéje. Anya és fia a hét közepén került újra 'egy fedél' alá a német főváros állatkertjében. A vérségi kapcsolat ellenére eleinte fenntartásokkal fogadták egymást, először csak szimatolgatták a másikat. A 2006-ban született Knut és Tosca eddig külön részlegben lakott. A jövőben azonban már tenyészállatként számítanak az időközben 270 kilogrammosra cseperedett Knutra, aki két nőstényt is társaságában tudhat majd.

Knut, a jegesmedve

Knut, a jegesmedve

Ez a jegesmaci született nemrég (pontosabban december 5-én) a berlini állatkertben. Gondozóitól a Knut nevet kapta. Szerintem hihetelenül aranyos, mindig is imádtam őket (főleg a kicsiket, nagynak sajnos már nem maradnak olyan aranyosak...). Mivel az anyja nem fogadta el (hát anya az ilyen?), ezért első 44 napját egy inkubátorban volt kénytelen eltölteni, de mostmár szerncsére jól van. (Bár az is a történethez tartozik, hogy ikertestvére nem járt ilyen jól, ő sajnos nem élte túl a történteket.).

Knutnak vége, itt van Knutschi

Knutnak vége, itt van Knutschi

A berlini állatkert szupersztárja Knut felnőtt (itt meg lehet nézni, milyen volt kicsinek és milyen most ), de sebaj, itt az utánpótlás. A nürnbergi állatkertben január elején ugyanis megszületett az a nőstény jegesmedvebocs, akit egyelőre Knutschi-nak (magyarul Knutka) becéznek.

Hirdetés
Meghalt Knut jegesmedve gondozója

Meghalt Knut jegesmedve gondozója

Holtan találták berlini lakásában Thomas Dörfleint, a híres jegesmedve, Knut gondozóját - jelentette be a helyi rendőrség. A hírek szerint semmi nem utal arra, hogy a 44 éves férfi öngyilkosságot követett volna el, vagy idegenkezűség okozta volna halálát. A berlini rendőrség vizsgálatot kezdett az ügyben.

Pszichopata jegesmedve

Pszichopata jegesmedve

A német állatkertekben élő jegesmedvék legtöbbje komoly pszichológiai problémákkal küzd, ám valószínű, hogy a berlini állatkertben élő Knutnál tapasztalhatóak leginkább a viselkedési zavarok - állítják a PETA amerikai állatvédő szervezet kutatói. Knut még 2007-ben vált világhírűvé. A medvebocs első nyilvános bemutatkozására mintegy 100 tévéstáb érkezett szerte a világról. Az állat több millió eurót hozott a berlini állatkert konyhájára. A jegesmedve azonban mára pánikrohamoktól szenved és természetellenes módon ringatja ide-oda a testét - magyarázta Frank Albrecht, a szervezet munkatársa.

Szívinfarktusban halt meg Knut gondozója

Szívinfarktusban halt meg Knut gondozója

A bébikorában mesterségesen táplált jegesmedve, Knut önfeláldozó gondozójaként 2006 decemberében közismertté lett férfit egész Németország gyászolja. Kivéve Knutot, aki valószínűleg mit sem sejt. A berlini állatkert hétfőn váratlanul elhunyt állatápolója Thomas Dörflein szívinfarktusban vesztette életét. A világhírű berlini állatkertben negyedszázadon keresztül volt állatgondozó Thomas Dörflein. A most 20 hónapos jegesmedve, Knut pótpapájaként vált Németország határain túl is ismertté a szerény férfi. A hófehér bocsot kezdetben két óránként, cumisüvegből táplálta, így hosszú hetekig alvásra is alig jutott ideje.

Tuti menü